Кметът на Старосел Матея Гудев е бил заслепен от слънчеви лъчи и така се стиган до тежкия инцидент в селото, при който тежко пострада 6-годишно дете. Това разказа той пред БТВ. Той е категоричен, че е шофирал с изключително ниска скорост – около 15-20 километра в час.

Междувременно остава тежко състоянието на детето.  То е настанено в университетската болница в Пловдив „Св. Георги“ с множество счупвания и политравми, в момента е стабилно и няма опасност за живота.

„Вчера се случи изключително нелеп нещастен инцидент с детенце на 6 години, за който ужасно съжалявам. Съчувствам на Михаил и на родителите му, защото знам каква болка преживяват в момента и се надявам Михаил да се възстанови”, каза Гудев.

Той е съдействал на детето и дядо му веднага след инцидента.

„Заведохме детето в близкия дом за стари хора, където му беше оказана първоначална помощ, докато дойде линейката“, каза той.

Направените тестове за алкохол и наркотици са отрицателни. Днес той е разговарял с дядото на детето. Мъжът има близо 40-годишен стаж зад волана.

Той потвърди, че след случилото се е бил задържан за 24 часа.

„Освободиха ме след преглед от Бърза помощ по здравословни причини. Оттук нататък се молим детенцето да е живо, здраво и да се оправи”, добави той.