Кметът на Пловдив Здравко Димитров ще се срещне в понеделник с фенове на „Локомотив” и „Ботев”. Това обяви градоначалникът, след като разговаря с привърженици на черно-белите. Днес запалянковците се събраха пред сградата на общината и настояха за среща с кмета, за да получат отговори за строежа на двата стадиона под тепетата.

Целта на срещата с феновете на двата отбора е да се изчистят проблемите и да се избегне напрежение на предстоящата сесия на общинския съвет на 9 февруари.

Зико е категоричен, че иска и двата стадиона да бъдат завършени, а също така заяви, че може да изтегли предложението за допълнително финансиране на стадион „Христо Ботев”, ако няма консенсус.

„Нормално е и феновете на Локомотив да имат претенции. Аз не ги деля каквото е за едните такова е и за другите. Пловдивчани сме едни спортът е един. Не трябва да се делим на този принцип. Както искам да се завърши единият стадион, така искам да се завърши и другият стадион. Искам да правим зали за волейбол и баскетбол. Спортът трябва да ни обединява. В понеделник ще имаме среща с представители и на двата клуба. Там ще предприемем необходимите действия. Ще направя всичко възможно аз и Общинския съвет да предприемем най-добрите действия. Можем да внесем предложение и за стадиона на Локомотив, можем и да изтеглим този за Ботев. Трябва да има консенсус и да се разбере по колко пари ще трябват за единия и за другия стадион. Нещо, което е почнато да се строи трябва да се завърши колкото се може по-бързо, защото с всеки месец се оскъпява. Относно стадион Пловдив имаше вариант той да се направи, а двата стадиона да си останат така, но на този етап е невъзможно да се случи нещо на него. Трябва да се търсят пари и за двата стадиона. Търсим ги не само от бюджета на Общината, но и от Министерството на финансите. Вчера бяха на среща там. Трябва да търсим пари и от други източници”, каза кметът.

Очаква се на срещата в понеделник да бъдат дискутирани точките, които ще бъдат гласувани от общинския съвет и засягат двата стадиона.