Групата на „Съюз а Пловдив” ще предложи спирането на проекта за пробива на Водна палата за 45 дни, а през това време да се представи цялата документация по проекта, както и да се вземе решение за преработка на сегашния такъв. Това обяви Дани Каназирева и председателя на партията на Евелин Парасков. Те казаха, че тяхното предложение, за което TrafficNews.bg писа по-рано днес, е било сондирано и с други политически партии, като се очаква утре те да получат подкрепа за него.

„Безспорно има напрежения около този проект,  обществото трябва да знае всичко за него, както и да се вземе най-доброто решение за реализацията му. Ние ще настояваме проектантите да дадат предложение и варианти за реализацията на проекта. Ние смятаме, че трябва да има възможност за запазване на левия завой, тъй като без него този проект няма да реши проблемите в зоната и ще утежни движението към Чифте баня и съседните кръстовища”, заяви Каназирева.

Според нея не е редно да се вземе решение за спиране на проекта без времевия диапазон да е ясен, каквото е предложението на ГЕРБ, защото това би поставило под риск проекта , а оттам и община Пловдив да плаща огромни неустойки.

От своя страна Евелин Парасков каза, че противопоставянето няма да доведе до нищо конструктивно и трябва да започне диалог между политическите формации, за да се вземе най-доброто решение.

Според Каназирева още като областен управител е говорила с експерти, които са изразили мнение, че на моста на Марица може да се обособи трета лента в западното платно, за сметка на тротоара и така да се отпуши движението в зоната.

„Съюз за Пловдив” смятат, че един от основните проблеми на града е именно трафика като разбира се трябва да се определят все повече пешеходни зони, но в случая трябва да се вземе най-доброто решение за града.