Дете пострада при падане в дъждоприемна шахта в Столипиново. Това твърдят жители на етническия квартал, които са станали свидетели на инцидента на ул. „Крайна”.

По думите им, детето е карало тротинетка, когато е преминавало през локва, под която обаче се е намирала шахтата, която не се е виждала заради водата. Гьолът се е образувал вследствие на запушване на шахтата с боклуци.

Според живущите в квартала капакът на шахтата е бил откраднат преди няколко дни, като след оранжевия код за вятър и след дъждовете, шахтата се е запушила с отпадъци. Вследствие на това водата няма къде да се оттича, като в момента голяма част от улицата е наводнена.

„Гумите на колите също затъват, шофьорите едва минават”, коментират хората в Столипиново.

Жителите призовават за подмяна на капака, за да не се случват повече подобни инциденти. Предадохме сигнала до ОП „Чистота” от където заявиха, че ще се извърши проверка и капакът ще бъде подменен.

От предприятието поясниха, че дъждоприемните шахти в Пловдив се почистват по график всяка седмица, като сигнали за счупени или липсващи капаци, както и за запушени шахти, се приемат на телефон 032/675 817.