„С органите на реда – полиция, общинска охрана имаме негласно споразумение, че на места, на които автомобилите не пречат не можем да тормозим гражданите и непрекъснато да ги глобяваме, именно защото общината не е осигурила места за паркиране. Взимам си поука, че негласните и неформални разрешения-нарушения на гражданите са недопустими за длъжностни лица и аз няма да си позволя да паркирам повече на булеварда в нарушение, нищо че моите съседи го правят”. Това заяви в сутрешния блок на Нова Телевизия кметът на район „Западен“ Тони Стойчева.

„Негласното споразумение“, за което говори кметът на „Западен“ предизвика огромна дискусия в социалните мрежи. Повечето хора смятат, че „въпросното негласно споразумение“ важи за определени хора, но не и за всички пловдивчани.

Тони Стойчева: Има негласна уговорка да не се глобяват нарушители, които не пречат на движениетоКметицата на „Западен” ще поиска да се разреши паркиране в определени часове на Пещерско шосе

Има ли в действителност подобно „негласно споразумение“?

Зам.-кметът по сигурността Ангел Славов, който отговаря за ОП „Общинска охрана“ и Общинска полиция, категорично отрече да има подобно нещо в Община Пловдив.

„Законът важи за всички и по всяко време. Не може да съществува „негласно“ споразумение общинските служби и полицията да си затварят очите за нарушителите. Трафикът в район „Западен“ е изключително тежък в момента, предвид ремонтите, които са затворили определени участъци. Всяка една кола на основните пътни артерии пречи на движението и създава още по-големи затруднения за трафика. Независимо на кого е колата, ако се паркира там – тя ще бъде санкционирана. Предстои да се връчи фиш на г-жа Тони Стойчева за неправилно паркиране на служебния автомобил на район „Западен“ през месец януари – на същото цитирано място“, заяви зам.-кметът по сигурността.

Тази сутрин Тони Стойчева заяви пред Нова ТВ, че служебната й кола е била санкционирана веднъж, а седмица по-рано пред репортер на TrafficNews тя каза, че санкции е имала само за личния автомобил. Видимо й повечето снимки, изпратени от нашия читател показват, че автомобила е паркиран през деня на въпросното място на Пещерско шосе.

Пловдивчанин: Кметът на "Западен" редовно паркира в нарушение, докато говори за морал и санкции във ФейсбукТони Стойчева не отрече за неправилното паркиране, но го отдаде на липса на алтернативи