Собственикът на ПИМК Илиян Филипов излезе с позиция след решението  на Общинския съвет в Пловдив за осигуряването на средствата за Колежа. Той заяви, че скоро Ботев ще има най-модерния стадион в България, а в същото време е обнадежден от новия треньор на „канарчетата”.

Осигуриха 5 млн. за довършването на Колежа, взеха парите за надграждането на системата на "Индра"Предложението предизвика суматоха в Общинския съвет

Ето и цялата му позиция

Уважаеми привърженици на Ботев,

Днес ОБС на Пловдив взе много важно решение, касаещо цялостното завършване на стадион "Христо Ботев".

Мечтата на всички ботевисти ще стане реалност!

От доста време аз и целият ми екип работим за довършването на стадиона. Поръчан е металът за изработване на конструкцията на целия проект и последният слой ламарина за Трибуна Изток.

Така ние, всички ботевисти, ще се гордеем с най-красивия стадион в цяла България.

Днес имаме още една много добра новина.

Станислав Генчев е новият ни треньор. Положихме много усилия именно Генчев да поеме треньорския пост, защото виждаме в негово лице човека, който може да изведе Ботев до мястото, което заслужава, а именно в челото на класирането и участие в Евротурнирите.

През последните месеци положих много усилия за подпомагане на собственика на клуба Антон Зингаревич. Сблъсках се с много недоразумения в оперативното ръководство на клуба. Още от самото начало, аз съм дал обещание на г-н Зингаревич, че ще му помагам и заявявам, че помощта ми лично към него ще бъде запазена и винаги ще се отзова, ако има нужда от мен. Искам обаче да заявя категорично, че не участвам в оперативните решения на клуба!

Благодаря на целия ми екип и на всички хора, които бяха неотлъчно до мен в помощта за организирането на откриването на "Колежа" срещу Левски и на всички останали мачове и събития на нашия стадион.

Благодаря на нашите невероятни фенове за страхотната подкрепа на "Колежа", независимо от резултатите!

Това, което се случи на последния домакински мач с Арда, няма аналог в България! Това ми дава още повече сили и кураж да влагам цялата си енергия за каузата "Ботев".

Ботев е вечен! Той не умира!

С Уважение,

Илиян Филипов