Работата по проекта „Модър-Царевец” върви с бавни темпове, като от фирмата изпълнител „Драгиев и Ко” не могат да разгърнат строителството. Както TrafficNews писа причината е, че през пробива минава и проекта на ВиК – Пловдив за Южния обходен колектор.

ВиК влязоха на Модър-Царевец, полагат Южния обходен колекторОчаква се темповете на работа отново да се усилят

В момента от консорциума, който изгражда канализационната мрежа полагат тръбите от южната страна, като според тях през месец май те ще освободят обекта. Тогава се очаква и офанзива от страна на „Драгиев и Ко”.

Кметът Здравко Димитров преди седмица заяви, че е доволен от темповете, с които се работи по полагането на новите тръби от колектора. Ако от фирмата приключат до май, има надежда обектът да стане предсрочно. Според зам.-кмета Пламен Райчев реалистично е, че през септември новата връзка между „Западен” и „Южен” да бъде открита за движение. Това е при условие, че от ВиК успят да завършат своите дейности навреме. 

С пускането на „Модър-Царевец” ще се облекчи и значително движението в „Южен” и „Западен”, както и в района на Централна гара. Макар тогава да се очаква да бъдат затворени за движение бул. „Ал. Стамболийски” и ул. „Царевец”, то преминаващите през пробива ще могат да използват Коматевско шосе и бул. „Хаджи Димитър”.  Макар реконструкцията на втория обект да не върви с обещаните темпове, до септември той трябва да бъде завършен.