Голям пожар избухна в индустриалната зона на Тракия. На място са мобилизирани осем екипа пожарникари, предаде репортер на TrafficNews. В продължение на час пожарни летяха из Пловдив. На мястото на инцидента са шефа на 5 РУ Иван Чочков и кметът на "Тракия" Костадин Димитров.

Гори едно от помещенията в складова база на фирма за жила. Пазачът на обекта е видял пламъците и веднага сигнализирал на тел. 112, научи медията ни. 

Искрата е тръгнала от ниска конструкция, намираща се между две сгради на ул. „Нестор Абаджиев". Тя е изгоряла изцяло. В нея са се намирали леснозапалими течности, затова се е развила много висока температура. Вследствие на това пожарът се е пренесъл върху триетажна сградата в близост. Обхванал е втория и третия етаж, където са се складирали материали. 

От няколко месеца горящите помещения са били отдадени под наем, заяви собственикът им Минчо пред наш репортер. Той не знае какво е било склодирано там. 

Огънят все още се гаси, но е локализиран, предадоха от пожарната. 

Димът от пожара се издигаше високо в небето на Пловдив и бе видим от различни части на града. Живеещи в близост споделят, че са чули няколко гърмежа.