Две жалби в КЗК спряха два от приоритетните обекти на Община Пловдив - новата сграда на ОУ „Княз Александър I” и  ремонта на бул. „Хаджи Димитър”. В случая производствата са още преди да бъде избран изпълнител и са срещу разяснения по обществената поръчка.

И двете жалби са от софийски фирми. Срещу строителството на новата сграда на пловдивското училище жалба е пуснала „ВиК – Инфраструктура” ЕООД.  Тя е една от  6-те фирми, които са подали документи за участие. Въпреки това е атакувала едно от разясненията към поръчката.

Другите фирми, които участват в поръчката са Пирс –Д”, „Ринг – П” и „Алтрам” ,както и да консорциума с водещи партньори „Аква конструкт груп” и „Енчевгруп”.

Поръчката е за близо 9 млн. лева с ДДС, като школото ще се помещава в двора на Хуманитарната гимназия, в която в момента се обучават децата от основното училище.

Поръчката е на инженеринг, като е разделена на четири дейности – изготвяне на ПУП, идеен инвестиционен проект и технически и работен проект. Втората дейност е за упражняване на авторски надзор по време на строителството, а третата е са самите строително-монтажни работи на училищна сграда. Последната е позиция е за  оборудване,  облагородяване на двор и изграждане на спортна зала.

Наплив от фирми да строят сградата на ОУ „Княз Александър I” в Пловдив за 9 млн. лева6 компании и консорциуми са подали оферти за строителството школото в двора на Хуманитарната гимназия

Жалба срещу разяснение има и за реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър”, чийто обект е от 40-милионния заем.  Тя е срещу разяснение, в което е включен техническия проект за булеварда, като тя е направена от компанията „Ди Джи Пи Инженеринг”.  Срокът за приемане на оферти за поръчката бе  удължен до 4 март. Поръчката е на стойност от 4,5 млн. лева с ДДС, а  реконструкцията на булеварда е от   Коматевския възел  до ул. „Царевец“, като в сумата освен пътя влиза тротоарите и пешеходното пространство между двете платна.

Обектите от 40-милионния заем: Избират фирмата за пробива под Водната плата, удължиха търга за бул. „Хаджи Димитър”Проектът на ВиК забавя реконструкцията на ул. „Царевец”

Жалбите в КЗК може да забавят няколко месеца процедурите по двата обекта.  За друг обект, който е от 40-милионния заем – пробива под Водната палата, към момента не е постъпила жалба.  Там изпълнител бе избран на 14 февруари, което означава, че срокът за жалба е до 1 март. Ако такава не постъпи, то Община Пловдив може да подпише договор с „ИСА – 2000” за обекта.

„ИСА -2000” на Юлиян Инджов ще строи пробива под Водната палатаСтроителната компания от София е останала единствената до отварянето на ценовите предложения