Още тази седмица може да бъде избрана фирмата изпълнител за реализацията на пробива под Водната палата. Комисията към Община Пловдив вече е оценила техническите предложения, като до дни трябва да бъдат отворени ценовите оферти, обяви зам.-кметът по строителството Пламен Райчев. Именно те ще решат коя фирма ще реализира кръстовището на две нива на бул. „Марица – Юг”.

Припомняме, че двете големи софийски фирми „Трейс холд груп” и „ИСА – 2000” са останали до финала за строителството на пробива под Водната палата. „Парсек груп ” бе отстранена, тъй като компанията не бе предоставила ключ за декриптиране на офертата в ЦАИС.

Останаха две фирми за строителството на пробива под Водната палата, отстраниха еднатаПарсек груп не са предоставили ключ за декриптиране на офертата

Поръчката е на стойност от 9,280 млн. лева с ДДС , като оферти ще се събират до 31 декември. Процедурата е на инженеринг. Комисията, която ще оценява фирмите, ще нареди предложенията по съотношение 60/40 най-ниска цена/качество на техническото предложение.

Изпълнителят на проекта ще трябва да направи пробив с общата дължина е 540 метра, от която 49 метра подлез.   В сумата са включени и всички развръзки. Срокът за изпълнение е до 600 дни.

По друга от поръчките от 40-милионния заем – реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър”, срокът за приемане на оферти е бил удължен. Причината леки корекции в документацията, както и предоставянето на пълния технически проект за пътя и озеленяването.  Първоначално фирмите трябваше да предоставят своите оферти до 14 февруари, но след корекцията срокът бе удължен до 4 март.

Поръчката е на стойност от 4,5 млн. лева с ДДС, а  реконструкцията на булеварда е от   Коматевския възел  до ул. „Царевец“, като в сумата освен пътя влиза тротоарите и пешеходното пространство между двете платна.

Пуснаха третата поръчка от 40-милионния заем в Пловдив, преобразяват бул. „Хаджи Димитър”Реконструкцията на булеварда ще струва 4,5 млн. лева с ДДС

Все още не е ясно кога ще бъде пусната поръчката за ул. „Царевец”, като там Община Пловдив е зависима от проекта на ВиК. Към днешна дата няма яснота кога от водното дружество ще стартират своите дейности по Южния обходен колектор, който минава и през улица.

Другите 10 млн. лева – за техника на „Градини и паркове” и „Чистота”,  все още няма обявени поръчки, като в момента се изготвя техническото предложение.