Доброволците от Младежката организация на Червения кръст занесоха коледни пакетчета „Коледен дар – здраве“ и послание за скорошно и стабилно оздравяване на пациентите, които се лекуват в Ковид отделението на няколко болници в Пловдив. Те посетиха общинските лечебни заведения „Свети Мина“ и „Свети Пантелеймон“, както и в Детска клиника на УМБАЛ „Свети Георги“.

„Коледа с приятел“, „Кутии на приятелството“, „Коледен дар – здраве“ – това са трите лъча на Коледна кампания 2021 на БЧК- Пловдив и партньори.

„Нашите партньори са средните училища и техникумите в гр. Пловдив, фирми – дарители от частния сектор, гражданите на Пловдив. Всички са обединени от една обща цел – да дадат топлина и жест на съпричастност към деца и възрастни в нужда. Да им кажат: „Не си сам! Някой мисли за теб!““, съобщиха от БЧК-Пловдив.

Младежката организация на БЧК занесе в Детска клиника на УМБАЛ „Свети Георги“ събраните от техни връстници в различни училища подаръци – „Кутии на приятелството“. Подаръците са  за децата, които през празниците ще останат в болничните отделения и няма да бъдат заедно със семействата си.

В три поредни дни транспортни доброволчески екипи отнасяха до домовете на самотните възрастни хора хранителни пакети от дарения. По този начин, хората с добри сърца правят  Коледата възможна за тези, които са в нужда.