„Овладян е пожарът, самият покрив отделя обилно количество дим, защото има дървена обшивка и битум под нея”. Това заяви директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Пловдив комисар Георги Мангараков по повод пожара на Еко хотел "Здравец" от тази сутрин.

Той заяви, че едната част на хотела не е засегната, тъй като огнеборците са овладели повечето горене.

„Причините ще се изяснят впоследствие, тъй като засега не можем да кажем с конкретност от какво е породен пожарът. Тръгнал е от складове, които са за дървен материал, талаш и други горими материали. По информация на собственика котелът не е работил, а отоплението се извършвало посредством чилъри”, коментира още Мангараков, който допълни, че няма информация за пострадали животни.

Както стана ясно 130 деца са били на тридневен лагер в Еко хотел "Здравец" където избухна пожара по-рано днес. За щастие рано тази сутрин са го напуснали заедно със своите ръководители.

Сигналът за пожара е получен около 8.45ч., след напускането им, като към мястото незабавно са насочени екипи на пожарната. Останалите гости са били евакуирани от персонала, още преди пристигането на огнеборците.

Гасителните действия продължават и към момента - на терен работят 9 екипа и автомеханична стълба. Общинско предприятие „Чистота” докара и водоноски, за да ни подпомогне.

Видео:

130 деца е имало в Еко хотел "Здравец" преди пожара, гасенето продължаваНа терен работят 9 екипа и автомеханична стълба

Няма пострадали при пожара на Еко хотел "Здравец", огънят тръгнал от котелното СНИМКИСедем екипа огнеборци и автомеханична стълба гасят пожара към момента