С поднасяне на венец пред паметната плоча на Александър Стамболийски в Пловдив, кметът на Община „Марица“ Димитър Иванов и заместник-кметът Петър Минков почетоха 144 години от рождението на изтъкнатия български политик.

Иванов припомни част от заслугите на държавника, спасил България от Втора национална катастрофа.

„На днешната дата отбелязваме 144 години от рождението на един велик българин – земеделския водач Александър Стамболийски. Като министър-председател на България, той е правил всичко в името на българския народ и прогреса на Отечеството ни. За съжаление той е бил убит -  участ, която е постигнала и други бележити българи – радетели за свободата и народовластието“. С тези думи започна речта си кметът на Община „Марица“.

По думите му страната ни повече от всякога, се нуждае от лидер като Александър Стамболийски.

„Днес, когато ситуацията в България е идентична, ние скланяме глава пред Александър Стамболийски , с надеждата и вярата, че далновиден държавник с неговия морал, воля за реформи и визия за по-добър живот на следващите поколения, ще застане начело на държавата ни и ще я извади от кризата. Поклон пред великото дело на Апостола на земеделците Александър Стамболийски“, подчерта Димитър Иванов.

На  церемонията присъстваха кметове на населени места, признателни земеделци и симпатизанти, които също поднесоха венци и цветя пред паметната плоча.