Инспектори допълниха черните списъци на Националната агенция на приходите с още няколко обекта от Пловдив и областта. В последния месец в нарушения на данъчното законодателства на страната са били засечени да работят – магазин за скъпи бижута в мол Пловдив, кафене в центъра на града, както и една от най-известните механи в Калофер.

Всички те подлежат на "запечатване" заради неиздаване на касов бон, неизправност в касовите апарати или неоторизирани софтуери за отчитане на продажби, каквито всъщност са най-честите причини за налагане на подобна принудителна мярка.

Именно в подобни нередности инспекторите на НАП засекли магазин за търговия с  бижута от благородни и обикновени метали и часовници REDS. Той се намира в мол „Plovdiv“ и е регистриран на софийското дружество „ЕН БИ ДЖИ“ ЕООД. Управител и едноличен собственик на фирмата за търговия с накити е бизнесдамата Соня Стоянова.

Друг обект, попаднал на радара на инспекторите, е кафе аперитив, работещо в златния център под тепетата – на ул. „Петко Каравелов“24. Обектът е собственост на фирмата „ОРЕНДА-МБ“, управлявана от Мария Бакалова. Освен него в нарушение е засечено и кафене в Асеновград. То се намира в крайната за града улица "Росица" 74 и не е регистрирано под фирма, а като собственик е посочено лицето Румен Найденов.

От принудителна мярка „запечатване“ е застрашено още едно заведение в Пловдивско. Механата „Калоферовата къща“ е била спипана в нарушение на данъчното законодателство. Обектът на ул. „9-те септември“ в Калофер се стопанисва от фирмата „КАЛИФОРНИЯ-Н МИЛКО ХРИСТОВ ЕТ“ , собственост на Милко Христов.

Съдбата на обектите, създали предпоставка за прилагане на принудителна административна мярка „Запечатване на обект“, все още не е решена. Собствениците им имат право да обжалват мярката, наложена им от инспекторите, в срок от 30 дни. Тя може да бъде вдигната и по молба на търговеца и след като бъде доказано от него, че глобата или имуществена санкция е заплатена изцяло. При повторно нарушение не се разрешава отпечатване на обекта преди изтичането на един месец от запечатването му.