Парк Розариум в район „Западен” отново заприлича на мини сметище, сигнализираха пловдивчани решили да изведат децата си на разходка в неделния следобед.

Вместо да прекарат приятно време сред природата, посетителите на парка са се натъкнали на препълнени кошчета, боклуци и избуяли треви. В парка често се събират тийнейджъри, а оплакванията на живеещите в района са почти всекидневни, макар да има поставени камери и институциите да знаят за проблема.

Вандали системно превръщат паркове в район Западен в кочинаМръсотията и мизерията са всекидневни

 

Според посетителите, освен че е необходима постоянно поддръжка е нужно и гражданите да демонстрират самосъзнание и да пазят природата, защото парковете са за всички и не са много хубавите места, на които да се насладим на зеленина, в пределите на града.

В кошчетата могат да се видят всякакви отпадъци – от остатъци от пица и кенчета бира, до цели захвърлени торби с битови отпадъци.

Видно от снимките, гледката не е особено лицеприятна, а със сигурност и не дава добър пример на подрастващите.

От TrafficNews се свързахме с общинското предприятие „Градини и паркове”, от където ни информираха, че паркът се чисто редовно и се поддържа всекидневно, а мини сметището образувало през почивния ден вече е почистено.

Галерия: