Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че безвремието в страната за последните 4 години сe е отразило сериозно и на обектите, които се реализират в Пловдив. Той бе на първата копка на Югоизточния обход на града.

„Отивах към Стара Загора и минах през Пловдив, за да видя как се отразява безвремието на пловдивчани. Преди 4 години ви оставих 44 млн. лева за този проект, щеше вече да е готов. Другата посока за удвояването щеше да е 125 млн. лева. Сега разбрах, че е станал 350 млн. лева. Шефът на АПИ ми каза, че тази копка е за 160 метра. Вие разбирате ли 4 години какво сте правили? Тройно по-скъпо и 4 загубени години, а  още няма отчуждителни процедури. Вие правите водосвет за 160 метра – „голям успях, чудовищен успех”, заяви Борисов. Той разбра, че за проекта сега има само 9 млн. лева в бюджета, въпреки че договорът е за 44 млн. лева.

„Когато си тръгва лошият Бойко, лошият ГЕРБ имаше 44 млн. лева за този бюджет. Сега с първа копка те са 9 млн. лева”, каза Борисов. Той допълни, че утре ще се открие и мостът на Първомай, който отново е бил направен от последния техен кабинет – проектиране и финансиране.

„Утре пак ще се занимаваме с джендъри, закон за личния фалит, за да може тези, които мамят, да може да мамят още, вместо да разширим Околовръстното… Хората не ги интересува това, часове са в задръстванията. Мен ме боли, видях как сърби и румънци ни изпревариха във всяко едно отношение за тези 4 години промяна".

Той каза, че ГЕРБ нямат неизпълнен ангажимент и изброи проектите, които се правят в Пловдив, всички започнати в техния мандат, а в момента върви инерцията за довършването им.

"Кметовете най-ясно и най-много страдат от това, което се случва. Защото 5,9 млрд. са проектите за догодина. Тези кметове, които се излъжат да разкопаят с багери, горчиво ще съжаляват", допълни той.

"Питат ме 4 години какво правим срещу корупцията. Но ние не сме в управлението, ние сме в сутерена. А корупцията е по високите етажи", коментира Борисов. 

"В действителност смятам, че гласът на народа е най-важен. Каквото си изберем, това ще търпим. Нека всеки да излезе да гласува, който за каквото иска".

След 18 месеца Пловдив ще има Югоизточен обход за 44 млн. леваДадоха старта на новия лъч на Околовръстното