Премиерът Бойко Борисов инспектира ремонта на Околовръстния път на Пловдив. Заедно с него е и министърът на регионалното развитие Николай Нанков, който му презентира етапите от ремонта на пътя. Той е разделен на два участъка, който ще бъдат ремонтирани последователно.

Борисов отчете и развитието на индустриална зона Марково, където се изграждат все повече нови предприятия.

„Правят се и локалите на Асеновградско шосе, както обещахме, а съвсем скоро ще започне и изграждането на четирилентов път, който да свързва АМ Тракия, Скобелева майка и Асеновградско шосе“, коментира премиерът по време на живо включване в профила си във фейсбук.

По-рано днес премерът посети и пътят към село Лилково, където се активизира свлачище и обеща да се извърши цялостен ремонт на трасето.

Борисов и Нанков коментираха и прекратяването на търга за новия лъч на Околовръстното шосе.

„Търгът беше прекратен, тъй като всички участници не отговаряха на критериите. Затова го прекратихме. Това е 100% борба с корупцията, прозрачност – всичко се подава електронно. Така че фирмите да се научат да пишат документите такива, каквито ще изпълняват. Каквото са дали по електронен  път, такова ще остане“, коментира Борисов.

Вижте подробности относно търга:

Рестартират поръчката за новия лъч на Околовръстното на Пловдив Всичките 12 фирми имали пропуски в документацията

„Щрабаг” с жалба за новия лъч на Околовръстното на Пловдив! Рестартът на поръчката ще почакаС няколко месеца може да се забави пускането на новата поръчка, ако се стигне до ВАС

Малко по-късно премиерът спря и на Асеновградско шосе, като инспектира и изграждането на локалите. Заедно с него бе и областният управител Дани Каназирева. 

"Път като магистрала стана, сега и локали. Доволни ли сте?", попита Борисов местните власти.