Александър Долев, който бе задържан снощи в столичното метро, е проявил агресия и е отправил обиди по адрес на униформените. Освен него, е задържана е 43-годишна жена, съобщават от СДВР.

Около 19:20 часа снощи на метростанция „Сердика“ , служител на Метрополитена отправил забележка към двамата, тъй като били без маски. Те обаче не само не се съобразили, но отправили обиди и проявили агресивно поведение.

Минути по-късно и служителите от повикания за съдействие екип на Трето РУ-СДВР станали обект на същото грубо отношение от страна на неспазилите противоепидемични мерки двама столичани. Те са отведени в Трето РУ. Съставени са им актове и са освободени, съобщават от полицията. 

Припомняме, че Долев бе зам.-кмет по обществения ред в Пловдив по време на мандата на Славчо Атанасов. Той дори бе изпълняващ длъжността кмет на Пловдив над 3 месеца преди изборите, които бяха спечелени от Иван Тотев. По това време Долев се замеси в скандал, след като уволни зам.-кмета по спорта Георги Титюков и изхвърли снимката му в тоалетната.

След това Долев стана директор в „Топливо” в София.

Бившият зам.-кмет Александър Долев - глобен и пуснат от районнотоТой е сипел обиди по адрес на полицаите