Продължава безводието на улица „Богомил“ в Пловдив. Вече 24 часа стотици жители на района са на сухо. Както TrafficNews.bg съобщи, причината е реализацията на голям ВиК проект.

„Нямаме вода вече 24 часа, не се издържа това. Удължиха планирания ремонт и никой не иска да каже защо. През целия ден работиха само двама души“, възмущава се един от живущите на улицата.

Засегнатите граждани са готови да подадат и колективен иск срещу общината.

Хората са възмутени, че вече толкова време е необходими от работещите да им възстановят водоподаването. За тях обаче по-голям проблем е интензитета на безводие. Припомняме, че това е пореден проблем с авария на въпросната улица. 

От водното дружество са възложили ремонта на външна фирма.

По този повод вчера от TrafficNews се свърза ВиК откъдето съобщиха, че водата е била пусната, но след това отново се е наложило спиране. Очакваше се проблемът да бъде отстранен още в рамките на вчерашния ден, но това така и не се случи.

Припомняме, че проблемът на ул. "Богомил" продължава от много време. Жителите с право протестират, че постоянно остават без вода.

Още по темата вижте тук:

Ремонтът на ул. „Богомил”: Липса на вода, необезопасени ровове, хвърчащи тръбиПредупреждават фирмата „Пътинженеринг” заради неспазването на мерките за безопасност