Жена е била нахапана от агресивно бездомно куче на бул. „Шести септември” в частта около Семинарията. За неприятния инцидент сигнализира потърпевшата до редакцията на TrafficNews.bg. Пловдивчанката се е прибирала от тренировка около 22:00 часа вчера. Тя разказа, че вървейки по тротоара на централния булевард в Пловдив бива нападната в гръб от бездомното куче. Животното я е захапало по крака, като тя се е опитала да го изблъска, за да да предотврати по-голям инцидент. 

За късмет, минувач с автомобила станал очевидец на случката и се е притекъл на помощ. Така той помага на жената, за да стигне до дома си. Раната, която бездомното куче оставя в крака на пострадалата не се оказва толкова безобидна и тя посещава спешна помощ, където обработват раната й.

 „Днес подадох сигнал ОП „Зооветеринарен комплекс”, за да приберат кучето. От там ми казаха , че те не са прибрали уличните кучета, тъй като нямали свободни места. Питам се аз докога в тази държава ще бъде застрашен човешкия живот, поради липса на адекватна организация”, каза пострадалата.

Тя добави още, че и друг път се е натъквала на агресивни кучета когато е минава по въпросния булевард.

Медията ни се свърза с ОП „Зооветеринарен комплекс”, като от там казаха, че то все още не е заловено, но екип от приюта е започнал да издирва бездомното животно, за да бъде хванато до края на деня. Те добавиха, че наистина има недостиг на места, но поради агресията на животното то трябва да бъде прибрано задължително.