„Очакваното“ подобрение на изпълнението на маршрутите на линии 29 и 99 на „Хеброс бус“ очаквано не се състоя. Въпреки че от 1 септември  "Меритранс 2017“ пое линия №37 от градския транспорт, резултатите на другите две остават под критичния минимум.

Идеята бе на Веселин Дошков да се даде последен шанс, явно под давлението на вече бившия зам.-кмет Савина Петкова.  Поради това се прекрати и договора от 2016 година, където Дошков няма линии, а другия от 2018 година оцеля.

Справките от ОКТ обаче показват, че дори и само с две линии „Хеборс бус“ продължава да не се справя със задълженията си. Към това трябва да се добави, че на Дошков бяха прехвърлени 4 шофьора, които да карат автобусите му.

Откакто "Меритранс 2017“ пое линия 37, изпълнението по нея е над 95%, като се има предвид, че допреди това то бе с 27%.

Линия 29 за първите две седмици на септември е с 54% изпълнение, или със 7% повече от август, когато Дошков все още изпълняваше и 37.  При другата линия 99 от 24% се е покачила на 33%. По договор под 80% изпълнение на дадена линия, то цялото споразумение с превозвачите подлежи на прекратяване.

Още нещо, което трябва да се има предвид, че до 15 септември превозвачите изпълняваха лятното маршрутно разписание. От първия учебен ден влезе редовното разписание, което е с далеч повече коли и курсове.

Какво ще е изпълнението на „Хеброс бус“ за първата учебна седмица, ще стане ясно в понеделник. От сега обаче може да се предположи, че нещата ще продължат да бъдат отчайващи, а пловдивчани ще чакат дълго време по спирките.  

Един от мотивите за исканата оставка на Савина Петкова от общинските съветници от „Браво, Пловдив“ бе  подозрения за нерегламентирани връзки с превозвачите и по-точно с „Хеброс бус“.  Пазенето на превозвача и странните прехвърления на линии и шофьори, така и не бе мотивирано. В същото време вече бившият зам.-кмет лансираше постоянно идеята Община Пловдив да закупи „Хеброс бус“.

Общинските съветници на „Браво, Пловдив" поискаха оставката на Савина ПетковаЗадълбочаване на проблемите с градския транспорт и пасивност от зам.-кмета са сред доводите за исканата оставка

Савина Петкова – доказателството, че политическият некропол не трябва да се отваряЗам.-кметът по транспорт се обиди, че не се справя с работата си, но по нищо не личи това да не е така

"Браво, Пловдив": Савина Петкова трябва да подаде оставката си, докато проблемите в градския транспорт не са станали необратими

Спасяването на ветерана Дошков: Трансферират шофьори при него, но му взимат линияОт първи септември линия 37 ще се обслужва от „Меритранс 2017" ЕООД

Нов превозвач пое една от линиите на „Хеброс бус", но Дошков продължава да съсипва другите сиОт вчера „Меритранс 2017" Екара по линия 37, останаха две линии на „Хеброс бус"