Община Пловдив загуби делото срещу "Парадайс Гардън Резидънс“ за терена зад хотел „Санкт Петербург”. Административният съд се е произнесъл, че е налице мълчалив отказ по издаване на разрешение за изработване на проект за изменение на ПУП- ПРЗ за терена зад хотела.

Според магистрите жалбата на собственика на фирмата Байрям Солак е основателна, тъй като те не получили отговор от Община Пловдив – било то отказ, или положително становище по искането им. Адвокатите на частника твърдят, че този срок е изтекъл на 05 август 2019 г.

Единственият документи, който те имали е бил протокол от ЕСУТ и писмо от главния архитект, но това било нарушение на ЗУТ, тъй като този отговор няма административна тежест по искането на Солак.  

От Община Пловдив контрирали, че проектът за изменението на ПУП-а не съответствал на Общия устройствен план и поради това изпратили само становището от Експертния съвет по устройство на територията.

Според магистратите в писмото на главния архитект не било посочено, че жалбоподателят следва да отстрани установените нередности, нито е посочен срок за това. Поради това съдиите не са приели възраженията на градската администрация и са постановили в полза на фирмата "Парадайс Гардън Резидънс“, че има „мълчалив отказ”.

Поради тази причина от градската администрация ще трябва да се произнесат по искането на Солак и фирмата му за изменение на ПУП-а.