Служебни коли на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ /БДИБР/ окупират улицата пред административната им сграда. За това сигнализират живеещи в района на ул. „Янко Съкъзов“ в Пловдив. По думите им ежедневно превозните средства, които обслужват нуждите на администрацията, биват паркирани така, че да възпрепятстват останалите автомобили да намерят място.

Опитах всичко друго с добър тон, но не получих резултат. За мое огромно съжаление и недоволство имам за комшии Басейнова дирекция. Въпросната твърди, че имат паркоместа в подземния гараж и още няколко на гърба на кооперацията, в която се намират, но явно имат твърде много автомобили и не им стигат“, заявява нашият читател.

Той твърди, че паркираните коли стоят там на постоянен паркинг и рядко са в движения. Една от тях дори е в неизправност и гумите ѝ са спаднали.

Един ден реших да отида и да ги попитам платени ли са им местата, че си позволяват такива своеволия, че дори слагаха и бутилка, за да резервират места. Отговорът беше – да. След това навъртях сума телефони до Община Пловдив и „Паркиране и репатриране“ и разбрах, че никой няма и не може да има платени места на въпросната улица“, заявява пловдивчанинът и допълва: „Държаха два автомобила Нива със спукани гуми, които не са в движение от 1 година, докато не им сложиха бележка да ги махнат, впоследствие ги вдигнаха“.

Споделя още, че няколко пъти се е обръщал директно към администрацията с молба да паркират колите си на по-късо разстояние един от друг. „Резултат до ден днешен няма“, споделя той.

Проверка на място показва, че в действителност в периметъра на сградата на ул. „Янко Сакъзов“ 35 са паркирани четири автомобила - на голямо разстояние един от друг. Само два от тях са с поставен талон, че са служебни и са ползва за нуждите БДИБР. Възможно е другите да са собственост на служителите. Липсва маркировка или табела за служебен абонамент за паркиране.

Потърсихме за коментар директорът на институцията Васил Узунов, който обаче заяви, че до него не са достигали официални жалби или оплаквания от граждани по въпроса. Той даде заявка да се запознае подробно с казуса.

TrafficNews ще публикува становището на Басейнова дирекция по повода. Очаквайте подробности.

Колите пред Басейнова дирекция: 

 

Как паркират останалите автомобили в квартала: