НАП погна фирмата на ромската фамилия Карагьозови от Столипиново, станали известни с престрелка пред Съдебната палата заради попечителски спор. Семейството влезе в медийната хроника и с екстравагантната си идея да транспортира новороденото си с хеликоптер от родилния дом до махалата.

Наред с колоритните си изяви, заможната фамилия на Чакмака е популярна и с бизнеса си за изработка на ковано желязо. Ателието им е ситуирано в сърцето на Столипиново и мнозина в града знаят за него.

Радарът на инспектори от приходната агенция в Пловдив обаче засякъл, че обектът им, регистриран под фирмата „ЧАКМАК 60“, работи в нарушение на данъчното законодателство. По тази причина издал заповед, след която ателието подлежи на запечатване. 

Към момента не е известно какво е конкретното нарушение, заради което са успели да се намърдат в черните списъци на НАП.

Един от вариантите е Чакмака да не е издавал касови бележки. Законът предвижда тази административна санкция и за обекти, при които липсват легален фискален апарат, електронна система или интегрирана автоматизирана система. Арелието за ковано желязо обаче може и да не бъде запечатано, ако собствениците обжалват заповедта в предвидения от закона едномесечен срок.

Повече за колоритните истории на ромската фамилия, може да прочетете тук:

Чакмака след стрелбата пред съда: Не искам внукът ми да расте в джунглатаТой твърди, че майката на детето не се грижи добре за него и дори не знае името му

Ромската фамилия, прибрала новородено с хеликоптер в Столипиново - замесена в мелето пред съдаДело за попечителски права се оказа в основата на скандала

Масов бой и стрелба! Две ромски фамилии в челен сблъсък пред съда в ПловдивПолиция укроти враждуващите Монтеки и Капулети