Две ромски фамилии от квартал Столипиново са участниците в зрелищния бой, станал пред Съдебна палата в Пловдив. Причината за физическата разправа, стигнала до стрелба с газов пистолет, се оказа дело за попечителски права.

Майка и баща на малолетно дете са се изправили пред магистратите от Районен съд днес, за определяне временни мерки коя от двете фамилии да гледа малчугана, докато трае същинското дело за родителски права. 

Една от фамилиите, която се занимава с ковано желязо, е по-заможна финансово от другата, научи TrafficNews. Въпреки това обаче отглеждането на детето е било присъдено на другия клан. Докато трае заседанието, около 20 човека – представители на двата рода, са чакали пред сградата на съда. Разбирайки какво са отсъдили магистратите, настава скандал между родовете, който прераснал във физическа саморазправа.

Във въздуха отекнали и няколко изстрела с газов пистолет. Виждайки както се случва, съдебната охрана веднага са затворили и заключили вратите на съдебната палата. Междувременно съдиите са повикали органите на реда. Медията ни научи, че е вече е образувано досъдебно производство за хулиганство.

TrafficNews разбра от наши източници, че по-заможната фамилия е инициирала боя. Самият клан е много добре познат под тепетата. Именно това семейство – Карагьозови, организира невижданото до момента посрещане на новородено в махалата, докарвайки го с хеликоптер. Тогава дядото на бебето Асен подготви тържество за чудо и приказ в Столипиново. Внукът си, който носи неговото име, бе докаран от болницата с летателния апарат. Той кацна без позволение на футболното игрище в квартала.

Полицията издирва мъжа, стрелял пред съда в Пловдив след бой между два кланаСлужителите на реда са овладели ситуацията

Хеликоптер с новородено кацна на стадиона в Столипиново, взе го царска каретаПроверка на TrafficNews установи , че нито една от градските институции не е уведомена за кацането на хеликоптера

Дядото на бебето, ескортирано с хеликоптер в Столипиново: Всичко ни е изрядноНестандартният екскорт бе организиран от дядото на бебето – Асен Карагьозов