Протестиращите срещу обиските със събличане в пловдивска дискотека в нощта срещу Гергьовден начело с шефа на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов се опитаха да влязат в сградата на дирекцията на МВР, но не бяха допуснати. "Имало си приемен ден, но ние продължаваме да искаме оставката на директора Васил Костадинов и ако няма отговор, ще поискаме и отстраняването на министър Демерджиев", заяви Алибегов, след като ресторантьорите не бяха допуснати вътре.

Той обяви, че ще има протести и в други градове.  

„Исканията ни са незабавна оставка на ръководството на МВР- Пловдив. Демерджиев е адвокат и много добре знае кои закони са нарушени при проверката”. Това заяви председателят на Българска асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред Областната дирекция на полицията, където над 300 души излязоха на протест под надслов „Няма да търпим”.

Причината за това е абсурдната полицейска операция „на голо”, която се проведе на 6 май в клуб Bushido, където 400 човека бяха заключени и обискирани близо пет часа.

„Мисля, че достатъчно реномирани адвокати излязоха и казаха, че действията на МВР са абсолютно незаконни и искаме да си понесат отговорност за действията си. Видя се, че това е абсолютна пародия”, категоричен е Алибегов.

Той добави, че нито клиентите са получили извинение, нито персонала, като протестиращите са там, за да защитят клиентите, бизнеса и работещите.

Адвокат Екимджиев за акцията в Bushido: Брутална милиционерщинаПо тази логика биха могли да направят подобна акция на пълен стадион. И на пловдивския площад, коментира известният правозащитник

Деян Найденов, който е собственик на засегнатия клуб заяви, че проверката е била съвсем целенасочена и тенденциозна.

„Нищо не намериха при проверката и се подиграха с нашите клиенти. Очакваме директорът да излезе и да даде някакво обяснение на хората”, заяви Найденов, като добави, че има сведения, че се подготвят нови такива акции, както и, че полицейски служители и тормозят клиентите до ден днешен и ги разпитват допълнително.

В знак на протест срещу унизителното отношение на полицията,  протестиращите направиха и флашмоб с престилки, на които има голи хора. Шествието премина и през Капана, след което протестиращите се опитаха да влязат в сградата на дирекцията на МВР, но не бяха допуснати.

"Имало си приемен ден, но ние продължаваме да искаме оставката на директора Васил Костадинов и ако няма отговор, ще поискаме и отстраняването на министър Демерджиев", заяви Алибегов, след като ресторантьорите не бяха допуснати вътре.

БАЗ: Настояваме за наказания на виновните за многочасовите обиски на „голо" в нощен клуб в ПловдивПоискаха оставка на министъра и гл. секретар на МВР, както и на директора на ОД МВР - Пловдив