Нетипична кражба от пловдивски булевард засне читател на TrafficNews. На кадрите изпратени до медията ни се вижда мъж с лопата, който по думите на свидетеля, две поредни вечери спира и си разсажда храсти, които са общинска собственост.

За втора вечер засичам въпросния индивид да спира на бул. "6-ти септември” номер 188 в гр. Пловдив, вади лопата от баничарката и най-безцеремонно краде общинско имущество, като си изкопава храсти от зелените площи, облагородени с пари по евро програма преди няколко години. Колата му е с номер PB 9844 HA”, се казва в сигнала.

Според читателя ни, мъжът най-вероятно ще се появи и тази вечер, за да продължи да „премахва” растителността по булеварда, взимайки я за себе си.

От TrafficNews се свързахме с ОП "Градини и паркове", като директорът Антон Георгиев веднага изпрати техническия ръководител да провери дали има кражби на растителност.

Направената от общинското предприятие проверка установи, че липсват не повече от 5-6 храстчета. Подобни липси са установени в предишен период на бул. "Шести септември" при пресечката с ул. "Мортагон". Напоследък от общинското предприятие не са констатирали големи вандалски прояви спрямо зелената система.

Директорът Антон Георгиев увери, че ще възстановят липсващата растителност по "Шести септември". За да се противодейства бързо и ефективно на нарушенията, той призовава гражданите, които са станали свидетели на такива действия, незабавно да позвънят на телефон 112.

Зоната от която крадецът разсажда храстите е облагородена по проект, който беше реализиран по оперативна програма "Региони в растеж". В момента за зеленината се грижи общинското предприятие.