Петима спаха е ареста след бой между две фамилии от Асеновград. Семействата отдавна имали конфликт. Инцидентът е станал снощи в един от крайните квартали на града. Наложила се е намесата на полицията, която предотвратила боят да стане масово.

Сигналът за кавгата, прераснала в бой, е получен около 20.30 ч. Незабавно натам са насочени служители от районното управление и допълнителни сили от полицейските подразделения в Пловдив.

Взети са съответните мерки за преустановяване на физическата саморазправа и възстановяване на добрия обществен ред, посочват от полицията. Задържани за едно денонощие са петима инициатори на конфликта. Мъжете са на възраст между 32 и 61 години, а двама от тях имат криминалистични регистрации. По случая е образувано бързо производство по чл. 325, ал. 1 от НК. 

Няколко часа по-късно, отново в района община Асеновград, възникнал друг конфликт. В първите минути на днешния ден в от районното се озовали още трима заради  нанесена лека телесна повреда по хулигански подбуди. Те са жители на село Катуница. Потърпевш от ударите им станал техен непълнолетен съсед, с когото се скарали на улицата. След медицински преглед тийнейджърът е освободен за домашно лечение. Срещу извършителите е започнато бързо производство по чл. 131, ал. 1, т. 12 от НК, уведомена е прокуратурата.