Около 6000 учители от образователните институции  в Пловдивско до момента са заявили желание да се ваксинират срещу COVID-19. Близо 200 пък са служителите в социални домове, които искат да получат доза от препарата на компаниите „Пфайзер“ и „Бионтех“. Това съобщи за TrafficNews  зам.-директорът на РЗИ д-р Аргир Аргиров.

Както вече съобщихме, втората фаза на ваксинацията ще започне първо в Пловдив и Бургас. Тази сутрин у нас пристигнаха новите 18 720 дози от ваксината, а до обяд част от тях ще бъдат доставени в РЗИ-Пловдив.  Тя ще обхване педагогическия и неподагогически персонал в учебните заведения, както и служителите и настанените в социални домове възрастни хора.

„Ние не споделяме идеята да поставяме масово първи дози, както във Великобритания. Правим ваксинация, тогава, когато имаме гаранция, че можем да я завършим”, каза при пристигането на ваксините доц. Ангел Кунчев.  

Втората фаза на ваксинацията започва първо в Пловдив, обхваща учители и социалните домовеПристигнаха още 18 720 дози на „Пфайзер, през пролетта се очаква масовата ваксинация