Арт маратон „Браво, Пловдив” събра 15 300 лв. на търга, с който бе закрита инициативата, продължила 10 дни. Парите ще бъдат разпределени между каузата да бъде продължен проектът „Седмият хълм” на художника Атанас Хранов и няколко инициативи в различните райони на Пловдив.

До този момент в "Седмият хълм" са почетени  личности като Захарий Стоянов, Иван Вазов, Йоаким Груев, Иван Богоров, Найден Геров, Христо Г. Данов, Константин Величков, Петко Славейков, Пенчо Славейков, Николай Лилиев, Димчо Дебелянов, Димитър Димов, Николай Райнов, Йордан Радичков, Никола Алваджиев, Генчо Стоев, Добромир Тонев. Средствата ще отидат за изработването на още слитъци, върху които ще бъдат изписани още велики автори, които са творили в Пловдив, и цитати от техни произведения.

С другата част от сумата ще бъдат облагородени зони в различни квартали на града, за които има сигнали от доброволци на сдружението. През последните месеци "Браво, Пловдив!" проведе десетки инициативи за възстановяване на градската инфраструктура, за възстановяване на детски и спортни площадки, поставяне табели на инвалидни места и др.

"Ценим наследството на най-стария жив град в Европа и искаме да го запазим", категоричен е основателят на сдружението Веселин Костов. 

В търга, с който бе закрита мащабната инициатива на „Браво, Пловдив”, се включиха общественици и бизнесмени. Те наддаваха за произведения на Кольо Карамфилов, Константин Константинов, Яна Костадинова, Емил Атанасов, Валери Стобски. Водещ на събитието бе галеристът Стоян Даскалов, който се погрижи да вдигне участниците и ги предизвика да наддават активно.

11 800 лв. са събраните средства от търга с картини, а 3500 лв. - от откупки на рисунки от ателиета, проведени в рамките на арт маратона в прастранствата на ETRA HALL.

Търгът с детски рисунки ще продължи онлайн, като рисунките ще бъдат качени в сайта на "Браво, Пловдив". Всеки, който желае да подкрепи каузата, може да се включи като си купи някое от произведенията на младите таланти. 

оизведенията на младите таланти. 

 

Изложбата на Арт маратон „Браво, „Пловдив”: Необикновена, футуристична като филм с неочакван сюжет