„Много въздействаща изложба! Необикновена! Футуристична!”, това бяха само малка част от коментарите на гостите на изложбата на Арт маратон „Браво, Пловдив!” , открита снощи в ETRA HALL на бул. „Санкт Петербург” 131. Препълнената зала се наслаждаваше на необичайния подход на галериста Стоян Даскалов при експонацията на творбите, специфичното осветление, хубавата музика в комбинация с чаша вино.

Настроенията обобщи художникът Илиян Савков с отправка към вечната филмова класика: „Очаквам от някой ъгъл да изкочи Стенли Кубрик и да започне да снима „Протокал с часовников механизъм”.

Пространството на ETRA HALL хармонира изящно с творбите на Кольо Карамфилов, Атанас Хранов, Илиана Илиева, Илиана Манукова, Илиян Савков и Константин Константинов и е нещо, което си струва да се види, бе лайтмотивът на вечерта.

Арт маратонът е мащабна инициатива на сдружение „Браво, Пловдив”, която има мисията не просто да представи, а и да въвлече в света на изкуството малки и големи. Това ще се случва в следващите осем дни, когато ще има множество разнообразни събития за всички възрасти.

„Тази изложба е нашият начин да се обърнем към изкуството и да покажем големите творци на Пловдив и България. Арт маратонът „Браво, Пловдив” ви представя творчеството на шестима художници и се радвам, че сме тук заедно, за да им се насладим”, каза кураторът Стоян Даскалов и допълни, че се е получило едно доста добро начинание.

Лицето на сдружение „Браво, Пловдив” Веселин Костов пък благодари на всички присъстващи и на артистите, които са се включили в проекта. Той изрази надежда, че това няма да е единственото издание на Арт маратона.

„С много от колегите не сме били в една зала и сега много се радвам, че сме заедно в едно пространство. Мисля, че стана едно добро съзвучие и се получи една добра изложба. Това беше идеята и целта, така че наслаждавайте се. Наздраве!”, каза Атанас Хранов.

Днес от 16 часа – деца, които обичат изкуството, ще рисуват Пловдив в ателие с художника Константин Константинов. От 20 часа ще има забавление за техните майки, които ще рисуват на чаша вино, а защо не и на две. Утре отново ни очакват две такива ателиета.  В събота ETRA HALL отново ще е ателие за талантливите ни деца от 16 ч., а в неделя цялото пространство отвън ще се превърне в празнична сцена с рисуване и игри на открито, а от 11.30 ч. ще има куклен театър .

Всеки, който се включи в събитията, ще има възможността да се наслади и на хубавата изложба, която е отворена за посещения 24 часа в денонощието до 21 септември.

Новата седмица също ще бъде наситена със събития – на 18 септември от 19 часа ни предстои среща с д-р Ваня Балева, изключително любопитна личност, която ще ни докаже, че здравото тяло изисква не само грижа, но и общуване с изкуството. Ден по-късно ще се проведе любопитен куиз на тема изкуство. На 20 септември пък ще можем да се включим в голямо редене на пъзели с арт сюжети.

Финалът на изложбата на 21 септември ще бъде с музика, вино и много емоции, защото ще има търг, средствата от който ще отидат за разгръщането на един от знаковите проекти на Пловдив – „Седмото тепе”, както и за важни за останалите пет района в града инициативи.