Собствениците на изгубено кученце край Карлово издирват своя домашен любимец. За случая ни информира Илиана Христова, която искрено се надява животното да бъде намерено и върнато при стопаните си.

Става дума за красивата померанка Джозефина. Джо, както я наричат нейните собственици е на 7 години и е изключително добро и спокойно куче. Стопаните на Джо споделиха, че животното последно е било с тях на 26 март /неделя/, в къщата им, намираща се в село Бегунци.

„Тя е като плюшена играчка. Кучето е тромаво, много е бавно и не тича. Оставихме я за не повече от 5 минути пред къщата както обикновено.  След като си свърши нуждите, тя се връща самичка. Този път обаче това не се случи. Последно я видяхме към 19:00 часа в неделя и след това изчезна. Изключваме варианта да е избягала, много е вероятно някой да я е откраднал”, споделиха стопаните й.

Илиана Христова сподели, че след като са забелязали, че я няма, са започнали да я търсят и да обхождат с джип и термокамери околността, в която е била оставена за последно, но Джозефина не е забелязана никъде.

„Ако е открадната с цел разплождане, то трябва да се знае, че тя е много крехка и ако я оплодят, вероятността да не оцелее е много голяма. Същото важи и за бебетата й. Тя е подарък за сина ми и всички много страдаме за нея”, разказаха още стопаните й.

Предлага се голямо парично възнаграждение за човекa, който открие Джозефина. В случай, че сте виждали кученцето или имате информация за него, можете да се свържете със стопаните й на телефонен номер 0899744744.

Снимки: