На Кръстовден кметът на община „Марица“ Димитър Иванов, кметът на с. Радиново Трайчо Кардашев и общинският съветник от селото Стоян Куршумов дадоха старт на изграждането на нова детска градина.

След водосвет за здраве и успех, отслужен от отец Георги, Димитър Иванов поздрави присъстващите.

„На днешния значим християнски празник, когато е открит Христовия кръст, ние откриваме така дългоочакваната строителна площадка и правим първа копка на нова детска градина. Надявам се с изграждането й да решим един от основните проблеми на с. Радиново“, заяви кметът на община „Марица“.

Той припомни, че все повече пловдивчани предпочитат спокойствието на живота на село пред забързания ритъм в града и това е причината за интензивното строителство на градини на територията на селищната система.

„За десетте години, през които аз и моят екип управляваме община „Марица“ , животът в нея се подобрява и тя става все по-привлекателно място за млади семейства с деца. Това е деветата детска градина, която строим от основи, предстои да направим още една в съседното село Бенковски“, посочи Димитър Иванов.

Той благодари на екипа си за преодоляването на всички пречки при изготвянето на проекта, на кмета на с. Радиново Трайчо Кардашев и на общинския съветник Стоян Куршумов - за търпението, усилията и настоятелността им, благодарение на които се сбъдват мечтите на много поколения жители на селото.

Кметът на община „Марица“ апелира към фирмата-изпълнител за качествена работа, която да приключи в срок и възложи контрола по строителството на кмета на с. Радиново и на директора на ДГ „Щастливо детство“ Йорданка Стойчева.

Димитър Иванов пожела хубав празник на всички именици и изрази надежда, че до няколко месеца светът ще се избави от пандемията от коронавирус.

„Благодаря на Господ за здравето, силата и енергията, които ни дава, за да надграждаме постигнатото до момента. Надявам се с Божията помощ много скоро да забравим за COVID-19. Желая здраве и благополучие на всички именици. Честит празник!“, обърна се кметът на община „Марица“ към присъстващите.

Новата детска градина ще бъде изградена на площ от 474 кв. м. и в нея ще се помещават две групи деца. Тя ще е на един етаж, като е предвидена възможност да бъде построен втори при необходимост.

На събитието присъстваха заместник-кметовете Петър Минков, Анелия Симеонова и Николай Стаматов, секретарят Надежда Димитрова, кметове на населени места и общински съветници.