Търговски обекти в първомайското село Искра напълниха списъка за нарушители на НАП. Служители от териториалното поделение на приходната агенция са извършили серия от проверки в населеното място, а при някои от тях са били открити данни за данъчни престъпления.

След като при предходна инспекция с принудителна мярка "Запечатване" бе заплашена каравана на понички, работеща срещу кметството в Искра, през тази седмица с акт са се сдобили още четири обекта.

Квартален салон, каравана за понички и кафемашина: Дребни търговци напълниха списъка с нарушители на НАПОбектите им може да бъдат запечатани за месец

Сред тях е магазин за хранителни стоки на централния площад в селото. Обектът е регистриран на името на едноличен търговец „Тими - Златка Гайдажиева“. На същата локация проверка е била извършена и на кафе-аператив, собственост на „Веселина - Николина Кумчева“ ЕТ. При акцията акт е получило и физическото лице Георги Касавълчев, който управлява търговска дейност в павиолионче – отново на площада в центъра на Искра. Магазин за плодове и зеленчуци на ул. „Христо Ботев“, регистриран на фирмата „Мими-Мария Демирева“ ЕТ, също е заплашен със запечатване заради нарушения.

Припомняме, че при налагане на принудителната административна мярка „Запечатване" въпросните обекти може да затворят врати за срок от 14 дни до месец. Най-честата причина за този санкция са нередности като – неиздаване на касов бон, неизправност в касовите апарати или неоторизирани софтуери за отчитане на продажби.

Освен тях в списъка през изминалата седмица е попаднал и пловдивският спортен клуб „Самодива“ на ул.“Даме Груев“ в Пловдив. Същото се занимава с преподаване на спортна аеробика, акробатични танци, спортни танци, и цялостна физическата подготовка и култура на деца, подрастващи и възрастни хора. Регистрирано е на сдружението „Спортен клуб Самодива“,  представлявано в България от Диана Станчева и Даниела Трендафилова. същото извършва и търговия със спортни стоки и сценични костюми.

Залата им в район "Южен" бе ремонтирана с помощна на Община Пловдив преди година и половина. 

Откриха обновената зала на клуба по спортни танци "Самодива"80 деца от клуба вече тренират в ремонтирана зала

Сред нарушителите е и каса на бар-басейн, намиращ се на алея Момина сълза в Хисаря. Заведението „Извора“ е регистрирано на фирмата „Цветан Трончев“ ЕТ и упражнява дейност бизнес основно в хотелиерския и ресторантьорския бранш.

Автосервиз на ул. „Кукленско шосе“ 12 в Пловдив също е попаднал в списъка с нарушители. Обектът е стопанисван от  физическо лице - Стефан Стефанов.

Съдбата на обектите, създали предпоставка за прилагане на принудителна административна мярка „Запечатване“, все още не е решена. Собствениците им имат право да обжалват мярката, наложена им от инспекторите, в срок от 30 дни. Тя може да бъде вдигната и по молба на търговеца заплащане на имуществена санкция. При повторно нарушение обаче не се разрешава отпечатване на обекта преди изтичането на един месец от запечатването му.