Квартален салон, каравана за понички и кафемашина: Дребни търговци напълниха списъка с нарушители на НАП

Обектите им може да бъдат запечатани за месец

01.09.2023 09:00 29055 0
Квартален салон, каравана за понички и кафемашина: Дребни търговци напълниха списъка с нарушители на НАП

Дребни търговци изпълниха списъците на НАП с обекти и фирми, подлежащи на запечатване. Кафеавтомати, квартални магазини, каравани за храна и фризьорски салони са били засечени в нарушения при последните проверки на служители на Националната приходна агенция. в списъците, публикувани от териториалното поделение в Пловдив, откриваме дори клуб на пенсионера, находящ се в Свиленград.

Всички тези обектиподлежат на "запечатване" заради неиздаване на касов бон, неизправност в касовите апарати или неоторизирани софтуери за отчитане на продажби, заради които най-често инспекторите налагат подобна принудителна мярка.

Квартален фризьорски салон на ул. „Ген. Радко Димитриев“ в „Гладно поле“ е станал част от подлежащите на запечатване обекти. Той е регистриран на фирмата „Кривест“ ЕООД, собственост на Светла Начева.

Автосервиз на ул. „Брезовско шосе“ 83 също е бил засечен в нередност. Обектът е стопанисван от фирмата „Брабус 72“ ЕООД на Николай Колев. Дружеството му изпълнява дейност монтьорски услуги на всякакви МПС-та, а в търговския регистър са записани още счетоводни, хотелиерски, туроператорски, програмни, дори импресарски услуги.

Сред обектите нарушители е и баничарница на ул. "Цоко Каблешков" 11 в центъра на Пловдив. Фирмата „УЙГУР ДЖУМА – АНТЕБАКЛАВА“ ЕТ, на която е регистрирана, е собственост на Уйгур Джума. Основал я е на 15 март тази година, като от първата заплаха от запечатване не е минало дори полугодие. 

Прави впечатление, че напоследък в списъците на НАП все по-често попадат и улични автомати. През последната седмица в нарушение е било засечено физическото лице Петя Колева. Нейното нарушение на Закона за ДДС е заради вендинг машина. Тя е инсталирана на ул. „Лозенец“ в пловдивското село Гълъбово, като вероятно е обслужвало без необходимата регистрация.

Сред обектите на дребни търговци без регистрация е попаднала и каравана за понички. Тя е работила на центъра на село Искра, до сградата на кметството. Като неин стопанин е вписано лицето Донка Василева.

Сред подлежащите на запечатване обекти е попаднал и магазин на русенската фирма „Ауто Хит“ ООД. Дружеството има представителства и търговски обекти в почти всички области в страната, като в Пловдив разполага с два магазина. Този, влезнал в списъците на НАП, се намира на ул. „Рогошко шосе“ 6.

Дружеството е собственост на Златан Джурелов, Милен Кунчев и Пламена Кунчева. Тримата са съдружници и споделят различен дел от капитала.

Съдбата на обектите, създали предпоставка за прилагане на принудителна административна мярка „Запечатване“, все още не е решена. Собствениците им имат право да обжалват мярката, наложена им от инспекторите, в срок от 30 дни. Тя може да бъде вдигната и по молба на търговеца заплащане на имуществена санкция. При повторно нарушение обаче не се разрешава отпечатване на обекта преди изтичането на един месец от запечатването му.

 

Изпрати новина