1500 лева глоба отнесе санаториумът в Нареченски бани, след като 73-годишна  жена е била открита мъртва от съпруга си във вана, а наоколо е нямало никой от персонала на лечебното заведение. Тя е била пациент на болничното заведение, а инцидентът се е случил  на  28 юли миналата година, след като жената е провела процедура.

След една от тях, тя е открита във вана от съпруга си, пълна с топла вода, а по тялото й е имало следи от изгаряния със свличане на кожата. Резултатите от съдебномедицинска експертиза са посочили, че причината за смъртта е остра сърдечносъдова и дихателна недостатъчност вследствие на масивен  инфаркт.

След това е постъпила проверка на начинът на работа в санаториума, като е било установено, че по  време на процедурата там не е имало назначени рехабилитатори, а само санитари, които обслужват ваните и не са медицински лица. До тях нямало система за звукова или светлинна сигнализация за връзка на пациента с персонала при необходимост. Става ясно още, че  всеки пациент сам пълнел ваната и определял колко топла да е водата. Персоналът на по никакъв начин не е контролирал или следял за извършването на самата процедура, а именно температурата на водата, продължителността на процедурата и състоянието на пациента по време на процедурата. 

Самите лекуващи лекари след като веднъж са назначили процедурите, на практика не са имали никаква представа как протича, а още по-малко пък са контролирали лечебния процес при фактическото извършването на процедурите. След проверка, назначената от агенция "Медицински надзор" е била наложена глоба от 1500 лева на медицинското заведение.  От тяхна страна наказателното постановление е обжалвано, но санкцията е била потвърдена от Районен съд в Асеновград.

Магистратите са приели нарушението за безспорно установено, като според тях в действителност по никакъв начин не е контролиран процесът на темпериране на водата, нито продължителността на процедурата. Починалата жена е била с наднормено тегло и с множество заболявания.