Неадекватно шофиране е можело да доведе до трагичен инцидент в Асеновград, съобщава GlasNews. Рисковата ситуация е станала на една от най-натоварените улилци в града - "Цар Иван Асен II".

"Случката е следната-пешеходната пътека на ул. "Цар Иван Асен II" (супермаркет БББ) от долния край - високия блок. Търпеливо изчаквам някой да спре - от мое дясно спира голям микробус, от ляво автомобил, пресичам аз и още 3 човека и съм по средата на пешеходната пътека, при което нямам видимост какво се случва зад буса и още 10 коли наредени. Един нагъл шофьор на такси(съжалих че не му снимах номера, то и нямаш време да реагираш) решил да изпревари всички тези коли от тяхно дясно и да мине ей така през пешеходната пътека, дори да не погледне, да помете всички хора, които няма как да видят,  гадаят,  и да хвърлят боб, че същия бърза, и не му пука, не спазва правилник и няма мозък.

Докога ще си правят каквото искат тези тарикати? Трябваше да помете 4 човека ли, че да види, че има пешеходци на пешеходна пътека? Скоро в Пловдив пешеходец беше пребил един шофьор -малко им е на такива. Не ме е срам че съм сезирала общината за слагане на светофар, не искам да се примирявам с абсурдни ситуации.", възмутена е Теди Иванова.

Шофьор пък се заяде с авторката на публикацията, питайки защо пешеходците, че винаги са с предимство на пътя, въпреки че в случая въпросът не изглежда уместен.

"Аз пък ще попитам нещо друго - защо си мислите , че като сте на пешеходна пътека това ви прави модели на Визаж моделс и като цяло защо се мислите за безсмъртни ? Като шофьор питам.", написа Стефан Каварджиев. Той обаче получи само критики.

Друга жена отбелязва, че дори сфетоварът няма да предотврати подобни случаи.

"И със светофар и без светофар все тая. На "Христо Ботев" има и пешеходна и светофар и все някой не вижда нито мен на пешеходната, нито червения сигнал.", смята Ани Дедеян.