13 младежи, които тази година ще бъдат абитуриенти получиха финансова помощ от община „Родопи“. Средствата са осигурени с решение на ОбС по предложение на кмета Павел Михайлов да бъдат подпомогнати бъдещите кандидат-студенти, които са без един или двама родители в навечерието на абитуриентските балове.

На специално организирана церемония кметът Павел Михайлов и председателят на Общински съвет „Родопи“ Георги Цанков връчиха паричната помощ от 500 лева на всеки зрелостник. Присъстваха заместник-кметовете Емилия Иванова и Борислав Инчев, както и представители на общинска администрация.

Кметът пожела на младите хора успешно представяне на матурите и много вяра в утрешния ден.

„Оттук нататък Ви очаква едно огромно приключение – животът. Предстоят Ви предизвикателства и борба да сбъднете мечтите си. Ще ви се случат много нови неща, ще извървите много забележителни пътища! Но където и да ви води поривът на мечтите ви днес, не забравяйте родния дом и любовта на близки и приятели, топлата усмивка на учителите. Не забравяйте, че всеки от вас е уникален и дарбата му не е дадена случайно!“, обърна се към зрелостниците кметът Павел Михайлов. Той изтъкна пред абитуриентите, че те винаги могат да разчитат на неговата подкрепа, както и на тази на общинското ръководство и на Общинския съвет.

Своите напътствия отправи и председателят на общински съвет „Родопи“ Георги Цанков. 

„Надявам се, че всеки един от вас ще продължи образованието си. Вярвам, че младите хора сте бъдещето на нашата община и съм убеден, че всеки един от вас ще успее в сферата, в която се е насочил“, каза Цанков.

Успех  на кандидат-студентските изпити и попътен вятър, пожелаха на абитуриентите всички.