НАП с удар върху в курортен комплекс Пампорово! По време на инспекция в хотели, ресторанти и търговски обекти са били спипани няколко фирми, които нарушават данъчното законодателство. Те подлежат на "запечатване" заради неиздаване на касов бон, неизправност в касовите апарати или неоторизирани софтуери за отчитане на продажби, заради които най-често инспекторите налагат подобна принудителна мярка.

Пред заплахата да бъде затворена за месец е едно от най-оборотните заведения в комплекса, научи TrafficNews. Нощен клуб „Plan B“ е бил спипан в данъчно престъпление, като на собствениците е наложена санкция. Дискотеката и едноименен лоби бар, които подлежат на запечатване, са регистрирани на фирмата "ПОМАР" ООД. Тя е основана в Бургас и има двама управители - Валентин Димитров (свързан с 20 фирми) и Йордан Узунов, който упражнява дейност само във въпросната. Техен съдружник пък е Кирил Папаринов – под чието име действат 18 дружества.

Хотел „Невястата“ в Пампорово е следващият бизнес, отчетен като нарушител от инспекторите на приходната агенция. Огромната почивна база фигурира под регистрация на фирмата „ЛУССО ХОЛИДЕЙ“, чийто собственик е Костадин Найденов. Той има дялове в няколко дружества, като всички са с адрес в Пловдив.

Нерегламентирано е работила и аптека на варненското дружество „ХЕЛТИС“ ЕООД , управлявано от Христина Колева-Грозева. Дамата има регистрирания на свое име 9 фирми, които търгуват с лекарствени препарати на различни места в страната. 

„Черните“ списъци на агенцията допълват още няколко търговски обекта, който въртят търговска дейност в града под тепетата. Сред тях са салон за красота, павилионче и няколко офиса на различни фирми.

Сред първите, които данъчните инспектори са хванали в нарушения този месец, попада офис на бул. „Никола Вапцаров“ 91А. Фирмата, която работи в Кючук Париж, е ЕМ ОЙЛ ЕООД. Неин едноличен собственик е Владимир Димитров, който има бизнес за обслужване и ремонт на автомобили.

Angels of beauty“ е следващият удар на нападжиите. Салонът за красота работи в Кършияка на ул. „Драгота“ 22. Любопитното тук е, че студиото функционира с регистрацията на фирма „Р ТРАНС СПЕД“ ЕООД. Тя е собственост на Радомир Пляков, който е записал като предмет на дейност всичко възможно - транспортни услуги, спедиторска дейност, търговия с хранителни стоки, акцизни стоки, ресторантьорство, туризъм, реклама и т.н..

Преводаческа агенция за легализация на документи в центъра на Пловдив е работила в противовес със законите. „Олтранс“, която работи на бул. „Шести септември“ 152, е собственост на Надя и Сотир Рангелови.

Под прицела на данъчните бил и пазарът в Тракия, където един от павилионите работел в нарушение. Обектът е собственост на „ТОНАДИ“, управлявана от Ваня Терзиева.

Съдбата на обектите, създали предпоставка за прилагане на принудителна административна мярка „Запечатване на обект“, все още не е решена. Собствениците им имат право да обжалват мярката, наложена им от инспекторите, в срок от 30 дни. Тя може да бъде вдигната и по молба на търговеца и след като бъде доказано от него, че глобата или имуществена санкция е заплатена изцяло. При повторно нарушение не се разрешава отпечатване на обекта преди изтичането на един месец от запечатването му.