Жители на Катуница са притеснени след обира на клона на Пощата в селото. Те разказват, че техният съгражданин Васко Рупеца, задържан от полицията за грабежа, пийвал бира в парка преди да извърши престъплението.

Нещо сигурно му лопа дъската. Ако наистина е пил бира в парка, както разказват, нещо го е щракнало в главата“, заявява негов съгражданин.

Местните определят постъпката му като подла. Жители на Катуница, чийто пенсии са били ограбени от 34-годишния рецидивист, споделят пред TrafficNews, че го разглеждат като рисков и не се знае в кой момент той отново може да посегне на някого.

Припомняме, че от прокуратурата в Пловдив днес посочиха, че Васко Рупеца е задържан в състояние на силно опиянение. Той е бил арестуван в необитаем имот, където след обира е употребил солидно количество алкохол. Това е възпрепятствало работата на органите, които се наложил да го изчакат да изтрезнее, за да извършат разпит.

Полицията чака обирджията на пощата да отрезнее, за да го разпитаИзвършителят е Васко Рупеца - 34-годишен, занимава се с употреба на алкохол и кражби. посочват от прокуратурата

Сумата от 3120 лв., която той откраднал от Пощата, е възстановена. Събрани са доказателства за повдигане на обвинение по НК за грабеж, след което го грози лишаване от свобода. Той е и с висящо досъдебно производство за друго извършено от него престъпление.