Мъжът, обрал пощата в село Катуница, е бил толкова пиян по време на ареста си, че 12 часа след задържането му, той още не може да бъде разпитан. "Когато е бил задържан, е бил в безпаметно състояние и полицаите го чакат да отрезнее, за да го разпитат", заяви говорителят на прокуратурата Атанас Илиев. 

По време на грабежа в пощата е имало три лица - служителката, която дава пенсиите, и още две лица. Нападателят стрелял с газовия пистолет веднъж в земята, а след това поискал жената от гишето да му предаде парите. При нападението няма пострадали. Както TrafficNews съобщи снощи, полицаите са задържали 34-годишният Васко Рупеца. 

Днес прокуратурата поздрави полицейските служителите, участвали в операцията по разкриване на престъплението. Рупеца е бил задържан само 4 часа след нападението, а при обиска е открита и цялата открадната сума от 3 000 лева. Те са били предназначени за пенсии и днес следобед раздаването им ще бъде възстановено. 

"За тези 4 часа в полицията е извършен огромен обем работа-  направени са 5 огледа. Открита е гилза, пистолета, пощенска торба с открадната сума и следи от извършителя. Разпитани са 5 свидетели, иззети са и мирисови следи с куче. Приобщени са записи от видеокамери, които са запечатали маршрута на нападателя. В момента е извършва шести оглед, при който се фиксира следа от стъпка. Искам да поднеса моята огромна благодарност към полицията", заяви Атанас Илиев. 

Зам.-началникът на ОД МВР ст. комисар Васил Костадинов уточни, че сигналът за въоръжения грабеж е получен в 13.59 часа вчера и минути по-късно всички изходи на селото са били блокирани от полицейски служители. "С огромен ресурс от сили и средства на СПС, с използване на следови кучета е обходен голям периметър, открито е оръжието, създадени са групи за реакция, извършени са беседи и разпити на свидетели и очевидци. Основната версия, която по-късно се потвърди, бе че лицето няма съучастник, действа само и е предварително подготвен", уточни полицейският началник. 

Насоките са водили към конкретно лице от Катуница с криминални прояви и висящо досъдебно производство. Това лице е открито заедно със свои приятели, пиян до безсъзнание. 

Прокурор Илиев бе лаконичен при описанието на обирджията : "34-годишен, занимава се с употреба на алкохол, никаква обществено полезна дейност, криминално досие с множество кражби". 

Предстои повдигане на обвинение и налагане на мярка за неотклонение. Очакват го до 10 години затвор.