Шокиращо нагла и глупава постъпка в Асеновград. Жена сигнализира за кражба на телефон чрез измама, от който по-късно телефон е пуснал "стори" във Фейсбук.

"Здравейте, този "човек" вчера е откраднал с измама телефона на баща ми. Баща ми му се е доверил, че ще му помогне да смени Sim картата на телефона. Случва се на центъра и тази особа драсва с телефон на баща ми", пише Десислава Тонова. 

Жена разказа пред репортер на GlasNews, че баща ѝ  не разполагал със специфичния инструмент "игла" и помолил за съдействие. Тогава въпросния мъж взел устройството и обещал да помогне, след като отиде до отсрещния магазин, но изчезнал.

Най-наглото идва след това. Измамникът публикува "стори" във Фейсбук през профила на бащата на Десислава. Има и доказателство - скрийншот. По-странното е, че мъжът е снимал лицето си, което трябва да е чудесен жокер за органите на реда, или хора, които го забележат. 

"Искрено се надявам да бъде намерен и наказан за постъпката!", заяви още Тонова пред медията ни. Тя се надява да предупреди и други хора, които да имат едно наум при контакт с лицето от снимката.

Подаден е сигнал до РПУ Асеновград. На ход са органите на реда.

Всеки, който има информация, може да се обърне към районното управление в града.