Местна инициативна група Община Марица подписа договор за реализацията на проект „Помощ за подготвителни дейности по разработване на Стратегия за местно развитие на МИГ-Община Марица”, финансиран по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности” от Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 г.

Основната цел на проекта е да се изготви Стратегия за местно развитие за новия програмен период на територията на МИГ-Община Марица, която да бъде финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони или от повече от един от Европейските структурни и инвестиционни фондове. Общата стойност на проекта е в размер на 48 336 лева. 

В рамките на първата дейност ще се популяризира процеса на разработване на Стратегия за местно развитие чрез публикации в местната преса и провеждане на информационни срещи, чрез които местното население да бъде запознато с процеса по разработване на Стратегията за програмен период 2023-2027г.

Предстои да бъдат организирани и обучения за местни лидери и заинтересовани страни, на които да се представи информация за актуалната нормативна база, която касае процеса по разработване на Стратегията.

Като част от дейностите по проекта ще бъдат изготвени проучвания и анализи, които ще бъдат използвани за подпомагане процеса по разработване на качествена и ефективна Стратегия за местно развитие на територията на МИГ-Община Марица.

След проведени работни срещи за консултиране с местната общност ще се разработи проект на Стратегия за местно развитие за периода 2023-2027 г., който ще бъде представен за обществено обсъждане.

Срокът за изпълнение на всички дейности и информационни събития по проекта е до 20-ти септември 2023г.

Ако сте заинтересована страна от сектора на местния бизнес, НПО или селското стопанство, информирайте се как да се включите в събитията, организирани от МИГ-Община Марица на сайта leader-maritsa.eu и фейсбук-страницата Местна инициативна група - Община Марица.