Отново стотици риби измряха в района на Смолян. Мъртвата риба е изплувала във водите на р. Черна, а местни веднага подали сигнал към 112. 

Регионалната инспекция по околната среда и водите-Смолян, Басейнова дирекция Източнобеломорски район  и Регионална лаборатория към ИАОС проверяват случая.

След обход на екипите им в района на ж.к. „Петровица“ е установено наличието и на миризма на канализационни битово-фекални води.

В района няма промишлени предприятия, формиращи отпадъчни води, които се заустват в река Черна, посочват от РИОСВ-Смолян.

Проверяват се дейностите по реализацията на втория воден цикъл на Смолян в обходения участък, съвместно с община Смолян.

По случая се извършва проверка и от органите на МВР.

Припомняме, че преди няколко седмици стотици риби измряха в река Девинска, а причината бе неправилно заустена тръба на завода за минарелна вода "Девин". 

Кметът на Девин подаде сигнали в МВР и прокуратурата срещу опити за всяване на страхВ края на миналата седмица хиляди мъртви риби изплуваха на повърхността на реката в градската част

Прокуратурата разследва замърсяването на реката в Девин, заради което измряха стотици рибиНазначени са експертизи на проби от водата

Водяща снимка: Илюстративна