В деня на професионалния празник на българските пожарникари – 14 септември кметът на община „Родопи” поздрави служителите на пловдивската пожарна. Той беше специален гост на тържествената церемония , на която огнеборците отдават заслужена почит пред мемориалната плоча на загиналите при изпълнение на служебния си дълг.

Кметът на община Родопи- Павел Михайлов връчи благодарствена грамота и плакет с герба на общината на директора на РДПБЗН комисар Георги Мангараков. Грамотата е за проявен висок професионализъм, всеотдайност и безрезервна работа при овладяване на пожарите в община „Родопи” през лятото на тази година, и добро сътрудничество с местната власт.

„През това лято ние работихме заедно. За съжаление на територията на нашата община възникнаха няколко тежки пожара –в Първенец, Кадиево и Брестовица. Заедно успяхме да надделеем стихията. Тази грамота, тази благодарност всъщност е израз на признанието на всички жители на община „Родопи” – спасихте домове и не допуснахте човешка жертва”, посочи кметът на община „Родопи” Павел Михайлов.

Директорът на регионалната противопожарна служба също благодари на кмета Павел Михайлов за уважението и подчерта, че наградата е за всички служители, които с цената на живота си всеки ден бдят над спокойствието на обикновените хора.

С минута мълчание и на колене присъстващите почетоха паметта на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари. Поднесени бяха венци и цветя пред паметната плоча в двора на дирекцията.