Отрязана растителност създаде истинска драма между жител на Цалапица и кмета на селото. Мъжът, подал сигнал до медията твърди, че кметът е превърнал центъра на селото в сметище. Причината за това са отрязани дървета и клони, които са събрани и оставени на тротоар в централната част на селото.

Тези твърдения обаче бяха категорично отхвърлени от кмета на населеното място Ивайло Данаилов. Той заяви пред TrafficNews, че въпросната растителност е била отстранена съвсем скоро, тъй като е била опасна.

„На ул. „Христо Ботев” имаше четири стари дървета тип „Явор”, които трябваше да бъдат отрязани с цел превенция. По този повод извикахме фирма, която да свърши въпросната работа. След отрязването на дърветата обаче и извозването на част от отстранената растителност, от фирмата съобщиха, че дробилката на клони е повредена и ще е нужно време за извозването на останалата част”, коментира кметът на селото.

Той добави, че постоянно отправя запитвания към фирмата, извършила отрязването на дърветата, в какъв срок биха могли да извозят растителността, но от там не могат да му дадат конкретен срок.

Данаилов коментира още, че останалата част от клоните е оставена на тротоарно място, което е общинско и не представлява по никакъв начин пречка за жителите на селото.

„Наясно съм защо въпросното лице подава сигнал към вас. Беше му съставен акт и то за извършване на същото нещо, тъй като изхвърляше незаконно отпадъци. Най-вероятно е решил, че иска „да си го върне” някак и поради тази причина е решил да представи нещата по този начин”, заяви Данаилов, като добави, че съвсем скоро предстои фестивала „Празник на Цалапишкия бабек и вино", който ще привлече над 3000 човека и не би си позволил точно в момента умишлено да загрози гледката в централната част на населеното място.