Пожарът в складовите бази се разраства, предава репортер на TrafficNews. 12 екипа на пожарната се борят с огнената стихия,  a на място са и няколко линейки. Към момента няма данни за пострадали хора.

Огънят е лумнал в складовата база на фирма „Анес-96“ ООД. Компанията има лиценз за събиране и оползотворяване на всички видове опасни и неопасни отпадъци. Годишно оползотворява над 4000 тона отпадъци в специализирани инсталации.

В нея се съхраняват и много излезли от употреба масла и горива, което още повече може да разпали огъня. Това не е първият инцидент в тази фирма през годините.  Тя е собственост на Иван Ангелов и Донка Ангелова.

От кадрите се вижда как огънят е погълнал предприятието, има и изгорели тирове. 

Месец преди днешния инцидент фирмата е била обект на регулярна проверка, като не са открити нарушения. По непотвърдена информация на място има дизелова колонка с резервоар от 10 тона.

Заради пожара и гъстият дим, движението е спряно от разклона за село Царацово. Към момента заради мощната конвекция димът се вдига високо в посока Пазарджик. Извършва се замерване на въздуха, без да са отчетени опасни концентрации, съобщават от пожарната. Няма опасност за хората от близките населени места.

Водоноски от Община Пловдив осигуряват пожарните с вода.

На мястото на инцидента пристигна Областният управител на Област Пловдив проф. д-р Христина Янчева.

 

 

Разраства се пожарът край Пловдив - гори склад за съхранение и преработка на пластмасиВсе още не са ясни причините за възникването на инцидента