Община Асеновград се обяви в подкрепа на засегнатите от земетресението райони в Турция и Сирия. Организира се кампания, съвместно с Българския червен кръст, за събиране на вещи от първа необходимост, по списък.
 
Пунктът в Асеновград ще бъде във фоайето на Градска библиотека „Паисий Хилендарски“. Кампанията ще се проведе в два дни – утре (09.02.23 г.) от 08:00 ч. до 18:00 ч. и в петък (10.02.23 г.) от 08:00 ч. до 16:00 ч. Няма да се приемат хранителни продукти.
 
СПИСЪК: нови топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки; ново спално бельо; нови топли завивки; хигиенни материали (за лична хигиена); палатки; батерии; ръкавици; якета; шалове; шапки; одеяла; отоплителни уреди на газ за външно отопление; бебешки пелени; дамски превръзки; печки на въглища; столчета и маси за къмпинг; комплекти за първа помощ; вътрешно осветление за палатки с батерии; големи дюшеци и спални чували; боти; детски якета и други зимни дрехи; препарати за почистване; походни легла; дъждобран; ботуши.
 
Предоставя се възможност да се помогне на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия и с финансови средства по различни начини.
1. БЧК откри специална банкова сметка в лева:
IBAN: BG64UNCR76301078660913

За пострадалите от земетресението в Турция и Сирия;
2. Можете да подкрепите кампанията на БЧК и с SMS на стойност 1 лв. на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.