Дневният център за пълнолетни лица с увреждания в Пловдив на "СОНИК СТАРТ" ООД отпразнува своя 15-и рожден ден по специален начин. Дългогодишните потребители на социалната услуга получиха възможност да сбъднат своя мечта – да посетят дискотека, като едновременно с това отбележат празника на комплекса за социални услуги. Празненството се състоя в Plovdiv Event Center, който изрази съпричастност към инициативата и предостави абсолютно безвъзмездно една от залите си.

Знаем, че за повечето хора това е нещо обикновено – да излязат и да се забавляват навън. За тези хора обаче това е значи повече, отколкото може да си представите. Мислихме какво можем да направим по повод 15-тия рожден ден на нашия център и решихме да се спрем на това. Да отидем заедно на дискотека!“, споделя пред TrafficNews от екипа на Дневния център на "СОНИК СТАРТ" ООД.

10-те души персонал от години поддържат структурата. Социални работници от комплекса създават условия, в които възрастните хора с увреждания да се развиват и изграждат навици чрез образователни занимания, терапия и социализация.

Срещнахме голяма трудност при опита да намерим подходящо място, много хора ни отказаха. Единствено Plovdiv Event Center откликна и предостави за нас и потребителите ни залата си. Ние сме благодарни за пълното съдействие при организацията на празника ни. Това са човеци с големи сърца! Радваме се, че съдбата ни предостави възможността да работим именно с тях. Благодарим за бързата реакция и прекрасен резултат на Цветелина Чакърова-Николова. Жестът, който направи за нас значи много!“, допълват те.

Екипът им разказа, че по време на празника са присъствали 45 от потребителите на услугата. „Всички те бяха изключително развълнувани от преживяването, танцуваха, усмихваха се. Прекараха пълноценно, бяха щастливи! А знаете ли, ние за това работим толкова години заедно – да им покажем, че те са хора, които заслужават да бъдат щастливи. Те са хора, които могат да бъдат пълноценни и полезни“.

Ето цялото обръщение, което Дневния център направи след празненството:

15 ГОДИНИ ДНЕВЕН ЦЕНТЪР ЗА ПЪЛНОЛЕТНИ ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ ПЛОВДИВ НА СОНИК СТАРТ ООД

Днес е един важен ден за нас! Отбелязваме 15 години Дневен център за пълнолетни лица с увреждания Пловдив. 15 ГОДИНИ ГРИЖА ЗА ДОБРИЯ СТАРТ!

Благодарим на нашите СЪРЦА за доверието!!! Благодарим за обичта, емоциите и настроението, което създаваме ЗАЕДНО! Благодарим на нашите любезни домакини от Plovdiv Event Center за пълното съдействие при организацията на празника ни! Вие сте ЧОВЕЦИ с големи СЪРЦА!  

Днес сбъдваме една МЕЧТА! Защото сме СОНИК СТАРТ, а ние това работим - СБЪДВАМЕ МЕЧТИ!

SONIK START LTD