Правителството в оставка не се справило с инфлацията и галопиращите цени, Бойко Борисов е "най- малкото зло" в българската политика , а предсрочните избори са предпочитан вариант пред кабинет в в рамките на този парламент. Така изглеждат резултатите от трите анкети, публикувани в TrafficNews през юни. В тях са се включили общо 4 594 души. 

86% от гласувалите не смятат, че правителството, което миналата седмица падна след вот на недоверие, се е справило с инфлацията. На обратното мнение са само 13,57% от участниците. 

След оставката на кабинета "Петков"  66, 47% смятат, че управлението на страната трябва да бъде съставено след предсрочни избори. 33.53% обаче предпочитат да видят ново правителство, съставено в рамките на този парламент. 

Въпросът за "най- малкото зло в българската политика" предизвика най- голям брой хола да гласуват и в анкетата , качена преди седмица до този момент са гласували 2 000 души. 35% от тях са на мнение, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е "най-малкото зло". След него се нареждат Румен Радев с 21.93% и Кирил Петков с 15,52 %. В другия край на таблицата са Ахмед Доган, Слави Трифонов и Корнелия Нинова, като лидерът на БСП събира едва 1,6% , които смятат, че нейното управление би нанесло най- малко вреди на държавата. Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов също не е припознат като възможно решение на проблемите на държавата. Той събира 7,57%. С 1% по-голямо е доверието в бившия служебен премиер Стефан Янев, който скоро представи новата си партия. 

Анкетата все още е активна и гражданите могат да оставят своя глас.